Столичната община пусна 5 нови трамвая по линия №1 (снимки)

15:09, 13 окт 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната община продължава модернизацията на градския транспорт. По трамвайна линия №1 в София тръгват 5 нови трамваи за около 17 млн. лева. Средствата, с които са закупени, са осигурени със заем от Европейската инвестиционна банка, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.



„След като подменихме около 90% от тролеите и над половината от автобусите в София, продължаваме с подмяната на трамваите. Това е най-скъпото превозно средство за градския транспорт след метрото“, отбеляза тя.



Предстои откриване на процедура за цялостна реконструкция на трамвайната линия по бул. „Цар Борис III“ и ул. „Алабин“ до Съдебната палата. Реконструкцията на близо 7-километровото трасе ще започне догодина и така до 2 години гражданите на София ще имат още нови трамваи и реконструирана линия.



Фандъкова припомни, че преди 2 години са пуснати в движение 20 нови трамвая по линия №7, а голяма част от трасето е реконструирано със средства по Оперативната програма „Регионално развитие“. „Хората свикнаха с нископодови, климатизирани, удобни трамваи“, допълни тя.



По нейните думи важно е и видеонаблюдението в градския транспорт. По този начин ватманът може да гледа не само салона на трамвая, но и периферията и външната част, което е важно за сигурността на пътниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама