Пробация за монтьор, продал оставена за ремонт кола

15:13, 13 окт 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският районен съд наложи 7 месеца пробация на 48-годишен монтьор, присвоил незаконно „Мерцедес“, който му бил оставен за ремонт след катастрофа. В съдебна зала М. Иванов постигна споразумение и призна вината си.

Той приел да ремонтира деформираната кола през 2010 г. в частната си работилница в близко до Варна село. Междувременно пострадалият собственик допълнително му давал пари за закупуване на необходими за оборудването на колата резервни части, като споделил, че е готов да преговаря за продажба на автомобила при проявен интерес от потенциален купувач.  На неустановена дата клиент харесал паркирания в двора на подсъдимия автомобил и изявил желание да го купи на разсрочено плащане срещу 1500 лв. Собственикът на колата разбрал значително по-късно за извършената без негово съгласие сделка, а след като не получил и пари  от нея, сигнализирал в прокуратурата. Според назначената по делото експертиза стойността на автомобила към момента на извършване на обсебването възлиза на около 2000 лева.

Причинените щети на собственика към момента са възстановени, уточниха от пресслужбата на съда. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама