Съдът в Пловдив остави в ареста окончателно организаторите на "Дупнишка популярна каса"

15:14, 13 окт 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло определението на окръжения съд, с което на обвиняемите Георги Близнаков и съпругата му Ивона Близнакова е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът прецени, че обжалваното определение е обосновано и законосъобразно и към настоящия момент не се налага промяна на наложената най-тежка мярка за процесуална принуда, тъй като предвид събраните до момента по делото доказателства е налице обосновано предположение обвиняемите да са извършили деянията, за които са им повдигнати обвинения, както и че е налице реална опасност те да се укрият или да извършат престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Делото се гледа в Пловдив, защото фирмата е ретистрирана на територията на града.

Срещу семейството  има повдигнати две обвинения – за укриване на данъци и за лихварство. Според подадените жалби финансовите измами могат да достигнат 4.5 млн. лв., като до момента, след проведени разпити с 43 пострадали, доказаните суми, придобити от вложители, са около 1.5 млн. лв

За подобни престъпления се предвижда наказание от пет до десет години лишаване от свобода и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева. Георги Близнаков е обвинен и в извършване на данъчно престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от три до осем години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама