Деца от Оряхово почетоха героите на Добричката епопея

15:21, 13 окт 16 / Култура 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес представителна група от Общински детски комплекс – Оряхово със своя Младежки духов оркестър и Театрално студио, съвместно с Историческия музей в град Оряхово, почетоха паметта на героите от родния им край, загинали в Добричката епопея.

На церемонията пред Кръста – паметник присъстваха ученици от Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, която е наследник на гимназията "Цар Борис III" и ученици от Езикова гимназия, които са поели грижата за кръст-паметника по инициативата "Осинови паметник", представители на Община Добрич и Регионален исторически музей. С патриотични стихове и Духова музика младите хора на Оряхово изразиха своята почит към героите, паднали за Свободата на Добруджа. Бе пресъздаден и ритуал на оряховските ученици отпреди 74 години – поръсване на основите на паметника с пръст от родното място на загиналите и поливане с дунавска вода.

В знак на признателност към патриотичните чувства на децата, уредникът на Мемориалния комплекс "Военно гробище" Радослав Симеонов им подари книгата „Те загинаха за Добруджа“, която излезе скоро от печат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама