Осъдиха ефективно шофьор, убил двама в катастрофа

15:29, 13 окт 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненец, причинил в катастрофа смъртта на двама души и средна телесна повреда на трети, получи днес ефективна присъда. Варненският окръжен съд призна 32-годишния Павел Павлов за виновен в това, че през есента на 2012 г. по пътя от Варна за Добрич при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на Х. Х. и Д. А., както и средна телесна повреда на Б.Х.

Съдът оцени смекчаващите обстоятелства: чисто съдебно минало, млада възраст, изразено разкаяние от подсъдимия към близките на пострадалите, и определи наказание в долната граница на предвиденото в закона лишаване от свобода за срок от 3 години при общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Съдебният състав прецени, че с оглед на генералната превенция е недопустимо това наказание да бъде отложено с изпитателен срок и трябва да бъде изтърпяно ефективно, за да превъзпита подсъдимият и останалите граждани. Съдът лиши Павлов от правото да управлява МПС за 3 години и му наложи забрана да напуска пределите на страната до окончателен съдебен акт, която влиза в сила веднага.

Катастрофата станала на 17 септември 2012 г. Павлов шофирал със скорост 105 – 106 км/ч при разрешени 90 км/ч. До него се возел друг мъж. В зоната на ляв завой в посока Варна Павлов, който не бил употребил алкохол, загубил контрол над автомобила си, навлязъл в насрещната лента за движение и се ударил в превозното средство, управлявано от М. М. На място починали както мъжът от предната седалка до подсъдимия, така и пътникът на предната седалка на насрещно движещия се автомобил. Мъжът, който пътувал заедно с М. М. на задната дясна седалка, получил средна телесна повреда.

Присъдата на ВОС може да бъде протестирана или обжалвана в 15-дневен срок от днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама