След 7 години полицията в Пловдив разкри извършител на брутално убийство на 85-годишна жена

15:40, 13 окт 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разкрито е поредно тежко криминално престъпление, попадащо в графата “студени досиета”, каза в Пловдив директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски и обясни, че от 2000 г. до 2015 г. тези случаи са общо 97 за цялата страна, от тях 21 са Пловдивско.

Директорът на ОД на МВР-Пловдив Христо Разсолков го определи като "един брутално гаден случай". През 2009 година в пловдивското село Първенец е намерана изнасилена и убита 85-годишната Диана Андонова. Усилената работа на разследващите, многобройните разпити и огледи водят до задънена улица. През годините случаят не е затворен, но извършителят не е открит.

"На 1 септември тази година в Първо РПУ получихме сигнал за блудство с 87-годишна жена също от село Първенец. В жилището й проникнал мъж, блудствал с нея и единствено намесата на съседа й я е спасило от последващо убийство. През 2009 година имахме свален биологичен материал, който след като сравнихме се оказа един и същ и така успяхме да задържим Васил Петров", заяви Разсолков.

Задържаният е на 29 години, осъждан, глухоням и също от село Първенец. Бил е разпитван след първия случай, но не му е бил снеман ДНК материал е не е  бил арестуван.

"Квалификациите за обвинението още се уточняват, но убийството е по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Тя е била жестоко пребита, нараняванията са били по цялото тяло, счупена е челюстта й, носа, разкъсан е очния нерв, има ужасяващи наранявания по интимните части, които от уважение към роднините няма да съобщя", каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

"Изготвеният през 2010 година профил на евентуалния извършител, допълнен после от столични психолози описва с подробности мъжа, който търсихме. Записано е, че лицето извършва блудствени действия без намерението да придобива вещи. И през 2009 година и сега от жилищата на жертвите не са  откраднати пари или ценности", допълни Попов.

Прегледите засега показват, че нападателят няма психични отклонения. Утре съдът ще реши дали да го остави в ареста, той се е признал за виновен за блудството от тази година, отрича за убийството през 2009 година.  

Свидетелство за крайно бруталното убийство е, че част от разследващите по случая са потърсили консултации с психолог.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама