Живко Тодоров: Стара Загора се гордее с успехите на младите си математици

16:06, 13 окт 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Гордеем се със сериозните успехи на тези млади хора, защото прославят нашия град със своите познания и ум. Горд съм, че Стара Загора и България имат такива деца, затова трябва да им помагаме. Децата, които имат качества, са мотора на обществото и модели на подражание за останалите. Ще продължим да ги насърчаваме и помагаме, защото те го заслужават“, заяви днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров на среща с млади математици призьори от олимпиади по математика в Сингапур и Хонконг, с финансовата подкрепа на общината.

Петокласникът от Профилираната математическа гимназия „Гео Милев“ Михаил Михов спечели бронзов медал от провелото се в Хонконг открито първенство на Азия по математика. Михаил е бил единственото българче сред хилядата участници в престижната надпревара, които са имали на разположение по 90 минути, за да решат 30-те задачи във всяка възрастова група. Той сподели, че миналата година е бил трети на Сингапурската азиатска олимпиада.

Светослав Карабалиев от 6-ти клас от ПМГ „Гео Милев” и Христо Анастасов от 4-ти клас в СУ „Максим Горки” са сребърни медалисти от Международната олимпиада по математика в Сингапур, която се проведе от 12 до 15 август т.г., а петокласникът Любен Карбанов от Математическата гимназия е с бронзово отличие.

Благодарности към кмета за участието на младите математици изказа и директорът на ПМГ „Гео Милев“ Николина Куличева. Тя благодари и за отпуснатите от общината  финансови средства и за извършения ремонт на сградата на училището. „ Ангажираността на Общината, която много се грижи за младите хора, ни кара да работим още по-здраво за издигане на престижа на града и училището“, заяви тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама