Дружбите в Добрич за пореден ден са "на сухо", водата се лее по улиците

16:19, 13 окт 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден ден жителите на квартал "Дружба" са оставени на сухо, докато питейната вода се излива като река по улиците, алармираха читатели на Topnovini.bg. Споделиха, че по цял ден чешмите им са пресъхнали. Водата идва късно вечерта и още на сутринта вече я няма.

В същото време като пълноводна река водата се стича по главната улица в квартала, както и в района на училище "Св. Кл. Охридски", за да стигне до булевард "Русия", помитайки по пътя и чакъла, с който преди дни е била запълнена друга дупка.

Руслан Нейчев написа във Фейсбук: "ВиК Добрич с план, как да удължим сезона, като предложим пакети за търсачи на силни усещания. От днес се предлага рафтинг маршрут, стартиращ от извора на река Дружба в едноименния квартал, преминаващ през бързеите на стръмната улица покрай у-ще Климент Охридски, следва труден за преодоляване, поради постигната от участниците висока скорост, десен завой след което е финиша в пълноводното, по уверения на ВиК дере до Кауфланд....". Той публикува и видео.

Потърсихме за коментар дежурния диспечер на "ВиК". Той обясни, че става въпрос за аварии, които възникват в района. Тази сутрин в 5 часа такава е установена в района на "Жълтото барче". Работата по отстраняването й продължава. Очаква се да завърши до час-час и половина. Припомняме обаче, че след това е необходимо технологично време от още няколко часа, за да стигне водата до потребителите.

Според дежурния диспечер,  районът в квартал "Дружба" е труден, тъй като там водопроводите са положени много дълбоко. Причината няколко поредни дни да спира водата в района е, че всеки ден има различни аварии, посочи още той.







 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама