Намалиха присъдата на шофьора, убил Ина на пешеходната пътека до „Трапезица“

16:39, 13 окт 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд намали наказанието „лишаване от свобода“, наложено на Мариян Ламбов заради смъртта на 28-годишната Ина Симеонова. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

След запознаване с всички материали по делото, обсъждане на доказателствата, събрани на досъдебното производство и в съдебно заседание пред първата инстанция и след проверка на атакуваната присъда въззивният състав приема, че наказанието „лишаване от свобода“ следва да се намали от четири години и осем месеца на три години и осем месеца. Съдът увеличи срока, през който Ламбов ще бъде лишен от право да управлява автомобил от три на четири години. Шофьорът на товарния автомобил е оправдан по обвинение за допуснато нарушение на правилото за движение по чл.20, ал.2 от ЗДП. В останалите части присъдата на Окръжния съд в Бургас е потвърдена. Съдебният акт може да бъде обжалван и протестиран пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.

47-годишният Мариян Ламбов е признат за виновен в това, че на 25 април 2015 г. около 10,20 ч. на пешеходна пътека на бул. „Тодор Александров“ в посока площад „Трапезица“, при управление на товарен автомобил марка „Ивеко“, е нарушил правилата за движение, допуснал пътнотранспортно произшествие с пресичащата пешеходна пътека тип „зебра“ Ина Симеонова и по непредпазливост причинил смъртта й.

Припомняме, че след инцидента пешеходната пътека беше премахната, а тротоарът беше отделен от пътя с ограда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама