Девня може да има травматологичен кабинет

18:39, 13 окт 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Диагностично-консултативният център в Девня планира да открие травматологичен сектор за нуждите на работниците от промишления комплекс и жителите на общината. Това съобщи управителят на поликлиниката Константин Янков. Здравното заведение разполага с необходимото медицинско оборудване и човешки ресурс, за да оказва бърза и квалитетна доболнична помощ – рентген, лаборатория, ехограф, хирург, травматолог и ортопед.

Заради тежкото финансово положение, което бе блокирало изцяло дейността на поликлиниката при управлението на предходния й шеф, много девненци и работещи в промишления комплекс търсеха медицинска помощ в свръхнатоварения Спешен център във Варна. Това костваше на пациентите ценно време за транспортиране до областния център, чакане на опашки и други несгоди, които понякога са фатални за живота и здравето.

Въпреки че настоящият управител и новият кмет на Девня Свилен Шитов успяха да отблокират запорираните сметки на поликлиниката и тя започна да изплаща ритмично старите си задължения, много девненци и представители на бизнеса все още си мислят, че ДКЦ-то или не функционира, или не е в състояние да предлага квалитетна помощ, което не отговаря на истината. Нужен е обаче финансов ресурс, за да могат пострадалите при трудови злополуки работници да разчитат на услугите на поликлиниката.

Затова другата седмица ДКЦ I - Девня, съвместно с представители на Общината, започват информационна кампания, която ще обхване всички фирми, работещи на територията на промишления комплекс, които по предварителна информация са минимум 50. Идеята е представителите на бизнеса и индустрията да бъдат убедени, че доболничната помощ, която предлага ДКЦ I-Девня, не е по-лоша от тази във Варна.

За да заработи травматологичният кабинет, е необходимо представителите на бизнеса и индустрията да сключат договор с поликлиниката, по силата на който ще плащат символична месечна такса. Тя варира от 75 до 150 лева – в зависимост от броя на работниците, наети от съответната фирма. Тези пари ще отиват основно за заплатите на здравните специалисти и поддръжката на медицинското оборудване.

Ако проектът за травматологичен сектор се реализира, то той ще има и социален ефект. „Няма да върнем нито един жител на община Девня, потърсил помощ при нас, дори и да не е здравноосигурен и да дойде без пари“, увери управителят на поликлиниката Константин Янков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама