БСП питат кмета Тотев ще приема ли Пловдив бежанци

18:47, 13 окт 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От БСП-Пловдив внасят официално питане до кмета Иван Тотев във връзка с приета от Министерски съвет Наредба, с която се регламентират условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила. 

От пловдивската левица искат отговор  каква стратегия на действие ще предприеме Кмета на Община Пловдив по изпълнение на конкретното постановление? Дали има  вече изготвен от Община Пловдив пилотен проект във връзка с интеграцията на чужденци с предоставено убежище или международна закрила ? Червените задават и въпроса има ли заявен интерес за интеграция от страна на Община Пловдив и има ли подадено заявление от Кмета на Общината до Държавната агенция за бежанците, за броя чужденци с представено убежище или международна закрила, с които Общината може да сключи споразумение за интеграция?

„Изпълнението на Постановлението е свързано с поредица от действия и мерки на Община Пловдив, за които се изисква административно, техническо и финансово обезпечение“, допълва общинският съветник от БСП Петя Манева и пита Тотев какви действия и мерки ще се предприемат.

С наредбата на МС се възлагат за изпълнение конкретни дейности на Кметовете на  общините, в които са включени мерки като: осигуряване на жилище на чужденеца и неговото семейство; записване в детска градина и поемане издръжката на децата; записване на училище; провеждане на обучение по български език; осигуряване на личен лекар и здравно обслужване; поемане на здравните осигуровки на чужденеца и неговото семейство; регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане, подсигуряване на работни места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама