Дават 1 080 млн.лв за проектиране на компостираща инсталация в Пловдив

06:39, 14 окт 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници в Пловдив ще гласуват отпускане на 1 080 млн. лева за покриване на първоначално допустимите разходи по проекта за изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и/или биоразградими битови отпадъци. Парите ще бъдат заделени от общинския бюджет.

Припомняме, че Община Пловдив ще кандидатства по ОП "Околна среда" за изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и/или биоразградими битови отпадъци. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ, за който Пловдив ще кандидатства, е 7.4 млн. лева. Общата стойност на разходите за изпълнение на проекта е над 9.1 млн. лева.

Във връзка с реализацията е необходимо изграждане инфраструктура - път до площадката, водопровод и канализация, на обща приблизителна стойност 382 352 лева, които трябва да бъдат осигурени от Община Пловдив. Освен това от общинския бюджет проектът трябва да бъде съфинансиран с още 2 174 648 лева.

Новопроектираната площадка за компостиране на зелени отпадъци и временно съхранение на разделно събрани отпадъци от домакинствата ще е на територията на Северната индустриална зона и е избрана след щателно проучване на геоложките и топографските характеристики на района, комуникационната обезпеченост, спазването на хигиенно-защитните зони към зоните за обитаване и възможностите за бъдещо разширение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама