Безплатни семинари по програмиране организира Разградската библиотека

07:29, 14 окт 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поредица от безплатни семинари за работа с робота Финч Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград се присъединява към инициативите, организирани по време на Европейската седмица на кодирането.

 От 15 до 23 октомври специалисти от обществените библиотеки в 10 български града по интересен и забавен начин ще помогнат на децата да направят своите първи стъпки в програмирането.

Семинарите се организират от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глобални библиотеки – България“ в сътрудничество с регионалните библиотеки във Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора, Търговище и Разград и с градската библиотека в Димитровград.

Европейската седмица цели да повиши обществения интерес към програмирането, като насърчава европейци от всички възрасти и с всякакви възможности да осъществяват своите идеи чрез него. 

В Разград семинарите ще се проведат на 18, 20 и 21 октомври. Записването за участие е до 16 октомври в библиотеката, по e-mail: [email protected] или на тел. 089 7777 186. Представяния на роботите ще има и в градовете в Завет и Кубрат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама