Новите възможности за развитие на туризма дискутират в Сливен

08:24, 14 окт 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществена дискусия на тема „Чудесата на Сливен - нови възможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона” се провежда днес от 14 часа в Община Сливен.

Акцент във форума ще е превръщането на сградата на първата текстилна фабрика в България – фабриката на Добри Желязков, в исторически музей с акцент на експозициите върху Възраждането и историята на хайдушкото движение в България, превръщането на сградата на Сливенските минерални бани в туристическа атракция, развитието на маршрутите, свързани с крепост Туида, изграждането на нов туристически маршрут между Сливен, Котел и Жеравна за популяризиране на старите български занаяти.

Участие в дискусията са потвърдили Десислава Танева, министър на земеделието и храните, доц. д-р Бони Петрунова, заместник-министър на културата,  Диян Стаматов, заместник-министър на образованието, който ще отговаря на въпроси, свързани специално с възможностите за развитие на професионалното образование в Сливен. Поканени са областният управител на област Сливен Татяна Петкова, кметовете на Котел – Коста Каранашев  и на  Жеравна – Галя Недева, народни представители, представители на туристическата индустрия, бизнес организации, историци, археолози, директори на музеи.

Специално внимание по време на дискусията ще бъде отделено на  развитието на професионалното образование в Сливен и особено възможността за подготовка на кадри, свързани с туризма.

Проявата се организира в рамките на Националната кампания „Чудесата на България 2016”. Целта му е популяризиране на културно-историческото наследство в България, развитие на културно-историческия туризъм, подпомагане на музейното дело и манастирите в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама