Съдът не прекрати пълномощията на кметовете на Кочмар и Безмер

08:50, 14 окт 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметовете на Кочмар Димо Миланов и на Безмер Милен Николов остават на работа, въпреки повторно подадените срещу тях жалби с искане за отстраняването им. Това реши Административният съд в Добрич във връзка с постъпилата жалба от общинския съветник от местната комисия „За нов Тервел” Марияна Пасева.

Тя твърди, че двамата не са изпълнили изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Посочва, че, според Търговския регистър, от 18.01.2013 г. в ЕТ „Милен Петров Николов” едноличен търговец е Милен Петров Николов. В кооперация „Добруджанско агне” той е председател на УС от 12.05.2009 г. Димо Димитров Миланов е член на УС на „ЗКПУ ДОБРУДЖА 92”.

Жалбата на Пасева пред Административния съд е против решение на Общинската избирателна комисия в Тервел от 26 септември, с което е отхвърлено  предложението й за предсрочно прекратяване правомощията на двамата кметове.

Със своите решения съдът е обявил за нищожно решението на ОИК - Тервел, с което е отказано предсрочно прекратяване правомощията на кметовете. Мотивът е, че по същия казус има влязло в сила друго решение от май тази година.  С него Общинската избирателна комисия в Тервел отказва да прекрати предсрочно пълномощията на Димо Миланов и Милен Николов.

Така, според съдебното решение, двамата остават на работа.

То подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Върховния административен съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама