„Свободна зона – Русе” ЕАД участва в международни и местни икономически форуми

09:41, 14 окт 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на месец Септември 2016 г., представители на „Свободна зона - Русе” ЕАД участваха в няколко форума с национално и международно значение, където проведоха срещи и обмениха опит със специалисти в различни браншове на икономиката.

Във Виена, Австрия, изпълнителният директор на „Свободна зона – Русе” ЕАД г-н Димитър Недялков участва в международен форум за сътрудничество при доставките на хранителната и автомобилна промишленост и свързаните с тях логистични решения за дунавския регион, който се проведе под егидата на Федералната Австрийска Икономическа Камара.

По време на форума, г-н Недялков проведе срещи с представители на австрийския бизнес. В рамките на събитието бяха осъществени контакти с управата на WienCont (Порт Виена) в лицето на един от управителите на пристанището г-н Роберт Гройс, като бяха коментирани възможностите на комбинираните интермодални терминали, с какъвто разполага Порт Виена. Разгледани бяха възможности за сътрудничество с представителите на логистичната компания B&S Logistik GmbH в лицето на г- жа Мануела Пренер, по отношение на възможностите в ж.п. логистиката. Проведоха се и срещи с представители на различни логистични компании, на които се разгледаха предимствата на Свободна зона – Русе” ЕАД, като логистичен център за връзка между пазарите на ЕС и страните извън него.

В продължение на проведените срещи във Виена, в „Свободна зона – Русе” ЕАД се осъществи визита на делегация от провинция Гуандун в южен Китай – един от най-проспериращите региони на страната.



На срещата присъстваха г-н Зу Шенг, заместник директор на Икономическата и информационна комисия на провинция Гуандун, г-н Хе Бинг, директор на Комисията по радио и далекосъобщения на провинцията и г-н Ли Янг, като Изпълнителен зам. директор и професор от Южния клон на Пекинг Юнивърсити. По време на проведената среща, Изпълнителният директор на „Свободна зона – Русе”, г-н Димитър Недялков, запозна гостите с основните предимства, дейността и услугите на дружеството. По време на срещата беше представен и проекта за изграждане на комбиниран интермодален терминал за претоварване на различни видове товари на закрито, на контейнери и на товарни автомобили (ро-ро). Г-н Недялков уточни, че реализирането на проекта е важна част от целите на дружеството, защото така ще затвори пълния цикъл от предлаганите услуги.

По време на дискусията бяха обсъдени и възможни инициативи за сътрудничество между „Свободна зона - Русе” ЕАД и бизнес средите на провинция Гуандун.



„Свободна зона - Русе” ЕАД участва и в есенния Международен Технически панаир – гр. Пловдив, който се провежда за 72-ри път. Дружеството бе представено от г-н Калоян Кръстев, началник отдел ”Маркетинг и връзки с клиенти”. По време на визитата си той проведе срещи и участия в дискусионни формати, запознанства и разговори с различни по браншове и по своята дейност фирми. Акцент беше поставен най-вече върху възможностите, които предлага „Свободна зона - Русе” ЕАД като връзка между европейските пазари и тези на страните от Черноморския регион и ОНД

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама