Над 16 хил. лева прибраха телефонни измамници за ден в Стара Загора

10:46, 14 окт 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 16 хил. лв.  и златни накити са прибрали телефонни измамници само вчера в Стара Загора, информираха от полицията. Парите са дадени  от три възрастни жени по схемата за залавяне на измамници.

Най-голямата сума дала 82 годишна жена от Стара Загора. Около 11.30 часа вчера неизвестен мъж се обадил на ползвания от нея телефон и успял да я заблуди, че е полицай. "Полицаят" поискал съдействие за задържане на измамници и три часа по-късно, от терасата на апартамента си, потърпевшата  хвърлила сумата от 4 000 лв., 700 долара, 100 евро и златни накити на неизвестно за нея лице. Впоследствие мъжът убедил потърпевшата че парите, които държи в банки, могат да бъдат изтеглени от измамниците и я накарал да направи две тегления в размер на 6 400 лв. и 2 400 лв. Посочените суми жената оставила на различни места в Стара Загора.

87-годишна старозагорка пък най-напред получила заплаха за убийство от непознато за нея лице, което е позвънило на домашният ѝ телефон около 11.00 часа. По  същото време на мобилния ѝ номер се обадил мъж, който се представил за полицай. Той заявил на жената, че трябва да съдейства за задържане на измамници, като предаде сума пари. Потърпевшата е хвърлила от терасата си сумата от 1000 лева.     

Трета старозагорка на 82 години, също хвърлила от терасата си 800 лв. на непознат „полицай” за залавяне на измамници.

И по трите случая са образувани досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама