Приключи ремонтът на улиците по капиталовата програма на Община Търговище

11:16, 14 окт 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи ремонтът и на последната улица, предвидена в капиталовата програма на Община Търговище за тази година, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Общо 13 възлови градски улици и такива със силно увредени настилки бяха заложени за основен ремонт. Извършено бе и цялостно преасфалтиране на две отсечки от общинската пътна мрежа: Бряг – Съединение и Разбойна – Стража – Черковна. Общата стойност на извършените ремонти е 1,5 млн. лв., а изпълнител е фирма „Пътинженерингстрой – Т“ ЕАД.

Екипите на Общинско предприятие „БКС” започнаха есенно-зимен кърпеж на най-натоварените пътните участъци в града и селата. До момента е приключено изкърпването на ул. „Христо Ботев” и са подготвени компрометираните участъци от улиците: „Братя Миладинови”, „Хаджи Димитър” и „Дамян Груев”. Поетапно изкърпването ще продължи и по други улици в града. Ще бъде обхваната и общинската пътна мрежа.  Предвидено е работата там да започне от направленията Дралфа – Кошничари и Дралфа – Кръшно – Маково – Миладиновци.

След проведени разговори между главния инженер на Община Търговище Димо Димов и „ВиК” – Търговище е договорен график за незабавен ремонт на линейните канални отводнителни на булевард „Александър Стамболийски“. Ще бъде направено и продухване на канализационните тръби, за да се възстанови прекъснатата мрежа на булеварда, която е причина за бавното изтичане на водата при обилни дъждове.

Изпълнител от страна на Община Търговище е „БКС”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама