Спортен клуб „Калагия“ представя спорта - изкуство ушу в две русенски училища

11:23, 14 окт 16 / Спорт 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състезателите на СК „Калагия“ ще представят спорта-изкуство ушу в две русенски училища: на 17 октомври от 12:30 часа ще се проведе демонстрация в ОУ „Иван Вазов“, а на 20 октомври от 16:30 часа в ОУ „Любен Каравелов“, съобщават организаторите. 

Инициативата е част от проекта на Сдружение Спортен клуб „Калагия"  - „Аз и моето семейство, аз и моите приятели обичаме спорта ушу и тайчи“, който се реализира по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. 

Сценарият и демонстрационната реализация на събитието са по идея на най-старшите ушу и тайчи „майстори“ от младежката група на СК „Калагия“ и клуба по ушу към ОМД. В демонстрацията ще участват и по-младите и бъдещите  „майстори“. 

Образователно-демонстративните програми на СК „Калагия“ имат за цел да запознаят ученици, студенти и преподаватели с предимствата на ушу и тайчи и да ги насърчат да водят активен и здравословен начин на живот. Всички желаещи ще могат да опитат дадено упражнение или техника. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама