87-годишна русенка е поредната жертва на телефонна измама

12:19, 14 окт 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
87-годишна жена от Русе е станала поредна жертва на измама по схемата за закупване на техника, съобщава ОД на МВР - Русе.

Сигнал за извършеното престъпление е получен вчера. Пред служителите на реда е заявено, че на 13 октомври 87-годишната е отговорила на позвъняване на домашния си телефон, при което е припознала своя внук, който живее в друг град. Обаждащият се я е накарал да предаде пари на продавач от магазин за бяла техника в гр. Русе, като обяснил, че сумата е необходима за предплата на климатик. 

После по мобилния си телефон жената провела разговор с мъж, който се представил за продавач и с него тя си уговорила среща пред стария родилен дом в Русе. На уговореното място жертвата предала на непознато лице 2000 лева, които преди това изтеглила от клон на банка. Той пък й дал 5 лева за да си плати таксито, както се били разбрали преди това. През цялото време, от първоначалното обаждане до прибирането в дома си, жената е държала включен мобилния си телефон и е изпълнявала даваните напътствия от измамниците.

По случая е образувано дознание за престъпление по чл. 209, ал. 1, от НК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама