Пловдивските съветници гласуваха заплата от 1 500 лв. за директор на закрита болница

12:33, 14 окт 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивските общински съветници трябваше да приемат предложението на кмета Иван Тотев, че МБАЛ "Св.Мина", в която се влива закритата Белодробна болница, ще приеме всички пасиви, което е задължително при вписване на решението. Абсолютно формалната точка предизвика нови дебати и изненадващо съветниците отхвърлиха предложението. "Извън протокола постъпихте много неразумно. Трябваше да прочете повече закона за търговското право, защото това решение се е задължително изискване", с тези думи председателят на местния парламент Савина Петкова се обърна към колегите си.

"Безсмислено решение. С него и този месец ще дадем 1 500 лева заплата на директора, който си е директор на себе си. Ще имаме сметки за вода и ток, защото сега като е студено времето може да си пусне духалка в краката. Другата сесия пак ще вкараме точката, докато не мине. А междувременно може ако искате да назначим и шофьор на този директор", каза разочарован кметът на Пловдив Иван Тотев.

Припомняме, че точката беше отложена на една от сесиите през лятото, защото в залата нямаше кворум. За решението бяха необходими 39 гласа, днес 35 съветници подкрепиха предложението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама