Разследват две трудови злополуки на строителни обекти в Русе

12:39, 14 окт 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията изяснява два сигнала за възникнали трудови злополуки, които са станали вчера на строителни обекти в Русе, съобщава ОД на МВР - Русе.

Вчера чрез тел. 112 е получено обаждане, че около обед е възникнал инцидент на строителна площадка на фирма в района на бул. Тутракан в Русе, където 50-годишен мъж е пострадал при падане на листи от арматурна тел върху крака му. Работникът е откаран в МБАЛ – Русе с фрактура на крак. Инцидентът е документиран от дежурна оперативна група на Второ РУ. Случаят се изяснява, образувано е дознание по чл. 134, ал. 1 НК. 

Вторият сигнал също е постъпил на тел. 112. Съобщено е, че е възникнала трудова злополука в строителен обект на ул. Потсдам в Русе, при която е пострадал работник. Мъжът е бил откаран и настанен в МБАЛ – Русе. Изпратената на място дежурна оперативна група от Второ РУ е изяснила, че е пострадал 51–годишен работник. Той е бил затиснат към стена при маневра на строителна машина тип "Дъмпер", която се ползва за превозване на бетон вътре в самата сграда. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 134, ал. 1 НК. Инцидентът се изяснява. 

За случаите е информирана Инспекцията по труда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама