Протестиращи поискаха затвор за убиеца на котката в „Лазур“, прокуратурата му повдигна обвинение (снимки)

14:09, 14 окт 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на Бургас излязоха на протест срещу Живко Стоянов – младежът, който разпори с нож котка в комплекс „Лазур“. Всички те се обединиха около идеята той да бъде осъден за жестоката си постъпка и да лежи в затвора. Протестиращите се събраха пред Съдебната палата. Някои от тях бяха с децата си, други с домашните си любимци. Хората държаха плакати с надписи „Според закона това е престъпление! Според морала – деградация и садизъм“ и „Живко, чакам те в затвора“.

„Живко е престъпник. Той трябва да е в затвора. Искаме само това. Ние не сме нагли и безочливи като него, просто го искаме там, където му е мястото. Аз не живея в този комплекс, но познавам хора оттам. Непрекъснато кучето му влачи котки“, коментира един от протестиращите.

Хората описаха постъпката на 25-годишния мъж като безсмислена, неоправдана и грозна жестокост, която в никакъв случай не трябва да се толерира. Нарекоха го комплексиран и смятат, че кучето му трябва да бъде отнето, за да отиде в по-добри ръце.

„Да си насъскваш питбула срещу невинни животинки и после да ходиш да ги кормиш, е постъпка на един изключително комплексиран човек. Няма как да го опиша по друг начин. Трябва да се забрани на този човек да притежава всякакви животни, защото той ги насъсква да убиват други животни“, заяви друг простиращ.

Според бургазлии трябва да се налагат големи глоби за всеки, който дръзне да извърши подобно нещо. Те посочиха, че Живко Стоянов не трябва да се отърве само с условна присъда, а да влезе зад решетките, за да има време да помисли за постъпката си.

„Това не е болестно състояние, просто той се мисли за много голям. Мисли, че като убие котка или друго животно, хората ще му се радват. Не може така. Трябва да се накаже този човек. Трябва прокуратурата да си свърши работата“, каза Маша Маринова, която се обърна и към самия младеж с думите: „Живко, срамота! Ти майка, баща, брат, сестра нямаш ли? Как можа да направиш такова нещо на котка? Къде си сега? Ела да ни убиеш, кой знае как ни гледаш сега и ни показваш среден пръст“.

Друг от протестиращите пък смята, че трябва да функционира зоополиция, която да се занимава единствено с подобни престъпления.

Междувременно стана ясно, че Районна прокуратура – Бургас одобри постановление за привличане като обвиняем на Живко Стоянов. То трябва да бъде връчено в срок от 3 дни от служителите на МВР, които имат задължението да установят местонахождението на бургазлията.

За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 г.

Според направена справка Живко Стоянов е осъществил деянието в изпитателния срок на постановена му  осъдителна присъда за държане на наркотични вещества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама