Бивш затворник пак на съд - ограбил пенсионер

14:18, 14 окт 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу бивш затворник за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив. На 6 юни тази година, само 13 месеца след като бил освободен от затвора, където изтърпял поредната си присъда от 4 години и 11 месеца, 24-годишният Пламен В. успял със сила да отнеме портфейла на възрастен мъж с 50 лева. Грабежът бил извършен в пощенския клон на кв. „Владиславово“, където пенсионерът отишъл да плати сметките си за ток, вода и телефон. Въпреки присъствието на клиенти в клона на пощата, никой не се притекъл на помощ на потърпевшия и Пламен В. успял да избяга с такси, отишъл в ромската махала и там с 30 лева от парите на ограбения си купил четири пакетчета хероин и храна.

Потърпевшият подал сигнал в полицията. По описанието на свидетели в пощенския клон полицейски служители задържали бившия затворник в дома му във Варна, където бил намерен и портфейлът на ограбения мъж. Извършителят бил разпознат и от жертвата си. В хода на досъдебното производство той не се признал за виновен, съобщи пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Пламен В. е осъждан многократно за кражби и грабежи. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Началото на съдебния процес той ще дочака във варненския затвор, където е приведен с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация на една втора от имуществото му за грабежа, извършен при условията на опасен рецидив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама