Бургаският съд предаде на Франция български мошеник

15:06, 14 окт 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд допусна изпълнение на Европейска заповед за арест от 22 юли тази година, издадена от Прокуратурата на Република Франция, като предаде исканото лице Орлин Т. на френските власти.

Обвинението срещу Орлин се изразява в пране на пари извършено в съучастие с друго лице – Д. Д. Парите са получени от тях в резултат на мошенически действия, извършени във Франция и Белгия. Двамата обвиняеми са организирали транзита на сумите чрез фиктивни фирми, използвани като пощенски кутии, с кратковременни управители, набирани обикновено сред ромското население срещу 100 евро (200 лева). Според обвинението Орлин и неговият съучастник са били в непосредствен контакт с организаторите на израелската престъпна група.

Съдът констатира, че престъплението, съгласно неговата съставомерност по Наказателния закон на Република Франция, намира своя аналог в текста по чл. 253 от НК на Република България, за което е предвидено наказание „Лишаване от свобода“. Следователно деянието, за което е издадена заповедта, съставлява престъпление и по законодателството на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама