На най-дългото училищно хоро се хващат в Добрич ученици и учители от пет държави

15:27, 14 окт 16 25 647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Най-дългото нашенско училищно хоро“ ще се играе в двора на средното училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Добрич.  На него ще се хванат ученици и учители от България, Турция, Румъния, Полша и Италия.

Това предвижда програмата за  посещението от 16 до 22 октомври в Добрич на 8 учители и 20 ученици от училища – партньори по проект „Популярни игри в обучението“.

Програмата, подготвената от Павлета Желязкова - учител по английски език и координатор по проекта за СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, предвижда в понеделник гостите да бъдат приветствани с „Добре дошли!“, а по-късно - по време на голямото междучасие всички да се хванат на хорото.

Третокласници с класен ръководител Добринка Ангелова ще демонстрират традиционни български игри и обичаи с включване в тях и на гостите. Те ще бъдат включени и в забавен интерактивен урок по география на Станислав Полименов. Обядът на гостите ще е от ястия, домашно приготвени от ученици и техните семейства, както и учители. Гостите ще разгледат забележителностите на Добрич и ще научат традиционни български игри с любезното съдействие на етнографите от Регионалния исторически музей.  Те ще се запознаят и със забележителностите в региона.

Програмата предвижда още демонстрации на ученически презентации от всички партниращите държави „Моята страна, моят град и училище“, провеждане на работни срещи за определяне на игрите, които ще станат част от 5 урока по избрани от тях учебни предмети, които наши колеги ще подготвят и осъществят, заедно с тях.

В рамките на посещението е предвидена и официална среща със заместник кмета по Хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ в Добрич е единственото в България, което работи по четири европейски проекта: „Обучение чрез анимация“, „Спортът не е само футбол“, „Популярни игри в обучението“ и „Математически лабиринт“. По тях до момента 25 учители и 31 от учениците са осъществили работни визити в Полша, Турция, Република Македония, Румъния, Кипър, Италия и във Видин, България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама