Община Шумен се подготвя да посрещне зимния сезон

15:33, 14 окт 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен е обявила обществена поръчка за зимно почистване и поддръжка на малките улици в града, улиците в селата и кварталите „Дивдядово”, „Макак” и „Мътница”. Стъпката е част от подготовката за зимния сезон.

Общата прогнозна стойност на поръчката е в размер на 420 хил. лева.

Срокът за подаване на оферти е 24 октомври. Тръжната документация ще бъде разгледана ден по-късно.

Основните пътни артерии през зимата ще се почистват от фирмите „Екомакс” и РТК.

След приключване на обществената поръчка за малките улици,, улиците по селата и кварталите „Дивдядово”, „Макак” и „Мътница” със заповед на кмета на Шумен Любомир Христов ще се назначи проверка за готовността на фирмите да обезпечат дейностите по зимно почистване и поддръжка на улиците.

В средата на ноемри ще заседава и Общинският щаб за борба с бедствята и авариите. Това е рутинна процедура, при която отговорните институции докладват за готовността да се реагира при усложнена зимна обстановка.

За подготовката на републиканските пътища в област Шумен за предстоящия зимен сезон са предприети всички необходими действия. Изкърпени са голяма част от пътните настилки. Това съобщиха от ръководството на Областно пътно управление-Шумен.

Подменени са 550 м ограничителните системи по АМ „Хемус“, на територията на областта, и 398 м в участъци от пътната мрежа. Обновена е маркировката на 8400 кв. м пътна настилка. Ремонтирани са водостоци, почистени са канавки и банкети. За по-добра видимост на шофьорите е премахната излишната крайпътна растителност.

Разработени са плановете за зимно поддържане на пътната инфраструктура и опорните пунктове се обезпечават с необходимите машини, техническо оборудване и материали.

Със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ през юни завърши превантивният ремонт на 7.2 км от АМ „Хемус” - в участъка от Шумен до пътен възел „Каспичан“, както и при пътния възел на 349-ти км. Инвестирани са близо 8.8 млн. лв. с ДДС. По трасето на ремонтирания участък са монтирани нови ограничителни системи и е положена шумяща маркировка.

Още 3.5 млн. лв. са вложени в ремонта на 10 км от пътя Тодор Икономово-Дойранци. Строителните дейности завършиха през септември.

Изпълнени са текущи ремонти по пътната настилка в следните участъци на трасето Варна-Русе и отсечките Радко Димитриево-Друмево, Тушовица-Нова Бяла река, Векилски-Кочмар - до границата с област Добрич, Векилски-Пет могили, пътя от границата с област Добрич до с. Никола Козлево.

Продължават ремонтите в участъка от Нови пазар до границата с област Варна на пътя Русе-Варна, отсечката от с. Пет могили до кръстовището с третокласен път III-207 и пътя Шумен-Пристое-Каолиново-Лятно-Долина.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама