Издирват рускиня, спипана през юни в Свети Влас заради имотна измама в страната си

16:12, 14 окт 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руската гражданка Татяна Борошенко е обявена за общодържавно издирване заради имотна измама, извършена в страната й. За днес Бургаският окръжен съд бе насрочил заседание, за да гледа изпълнението на европейската заповед за арест спрямо Борошенко, която е под домашен арест. Тя обаче така и не се яви в съда.

Първоначално обвиняемата е била спипана в Свети Влас в края на месец юни тази година. Тя се издирва от властите на Руската федерация за извършена от нея измама – престъпление по чл. 159 от руския Наказателен кодекс, за което е предвидено 10 години „лишаване от свобода“. Според обвинението, Татяна е придобила права върху чуждо имущество по измамен път, извършено от група лица, след предварително споразумение, в особено големи размери.

Бургаският окръжен съд намери, че към настоящия момент ход не може да бъде даден. В същия момент и с оглед представените доказателства - писмо от началника на РУ - Несебър, докладна записка, сведение, както и писмо от Кметство Свети Влас, че лицето не е открито на посочения от него адрес, съдът констатира, че следва да се приеме, че лицето се е отклонило от изпълнение на мярката за неотклонение без да уведоми за това съда. Поради тази причина взетата мярна за неотклонение „домашен арест“ следва да бъде изменена в по-тежка, а имено „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Бургас за взетата мярка за неотклонение подлежи на обжалване в седемдневен срок пред Апелативен съд - Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама