Министър Танева с послание към бизнеса в Сливен, спешно замина за извънредно заседание на МС

16:15, 14 окт 16 25 830 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на земеделието и  храните Десислава Танева откри в Сливен обществена дискусия на тема „Чудесата на Сливен - нови възможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона”.  

Акцент във форума е превръщането на сградата на първата текстилна фабрика в България – фабриката на Добри Желязков, в исторически музей с акцент на експозициите върху Възраждането и историята на хайдушкото движение в България, превръщането на сградата на Сливенските минерални бани в туристическа атракция, развитието на маршрутите, свързани с крепост Туида, изграждането на нов туристически маршрут между Сливен, Котел и Жеравна за популяризиране на старите български занаяти.

Министър Танева предварително се извини, че ще остане на важния за града форум само няколко минути, заради свиканото извънредно заседание на Министерски съвет. Като представител на държавата тя пое ангажимент да се бори за развитието на региона.

„Тъжно ми е, че нашият град изостана от другите общински центрове през последните няколко години. Това е факт, без оглед на политически пристрастия , който всеки от нас го знае. Обикалям България и голяма част от Европа и изпитвам известна доза тъга”, каза още министърът на земеделието и храните по време на дискусията.

"В тази ситуация, тръгвайки от последното място само обединени можем да постигнем активности, които биха ни изравнили с общини, от които не изоставаме като дадености. Това е моето послание", добави  Танева и препоръча на бизнеса, чийто представители са в залата,  да се обедини, за да стане Сливен  по-добро място за живеене.

Като министър на земеделието Танева обърна внимание на сектора и обясни, че в Сливен земеделието за разлика от други райони е с два пъти по-висок дял в местната икономика. "Ако за държавата този процент е 5.3, тук е 11%. Всички производители на храни са два пъти по-важни за нашия регион. Без техните доходи и заетост, Сливен няма да може да върви напред", обяви Танева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама