Стартира кампания по събиране на стара техника и битови отпадъци в Шумен

16:36, 14 окт 16 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен организира кампания за събиране на едрогабаритни отпадъци от бита на 22 и 23 октомври, съобщават от общината. Гражданите могат да изнесат от дома си стари мебели, килими, мокети, балатуми и др. и да ги оставят до контейнерите за смет. Служители от дирекцията по устройство на територията създават организация съвместно със сметопочистващите фирми  РТК ООД, Екомакс ООД и общинските предприятия „Чистота“, „Паркове и обредна дейност“ и „Строителство и благоустройство“ за почистване и безплатно извозване на отпадъците.

По време на кампанията ще се събират също отпадъци от електрическо и електронно оборудване- електрически печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори и др. Общината има сключен договор за изграждане на система за събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване с дружеството Грийнтех България. Подизпълнител на фирмата за Шумен е Метарекс ООД.

Гражданите могат да предадат старите електрически уреди в три мобилни пункта, разположени на паркинга зад Регионалната библиотека от 12.30 до 16.00 часа, на ул. „Дедеагач“ №28 в кв. Тракия“ / площадката на обръщача пред заведението „Бай Данчо“/ от 9.00 до 12.30 часа и в двора на бившето Пето основно училище от 9.00 до 12.00 часа. На площадките ще се приемат също батерии и акумулатори. Организацията, която отговаря за тяхното събиране и рециклиране е Рекобат.

От община Шумен напомнят, че от месец август тази година в различни райони на града са поставени специализирани контейнери за строителни отпадъци. Съдовете се намират до магазин ”Мила” на бул. “Симеон Велики” №25, в района на борса “Стройкомплект” на бул. “Владайско въстание”, на паркинга на магазин „Темакс“ и на ул. “Северна” срещу жилищен блок №16.

На тях са разлепени стикери, които посочват, че контейнерите са предназначени специално за строителни отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама