В 8 варненски училища работят детски полицейски управления

16:59, 14 окт 16 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем детски полицейски управления са открити във Варненска област по инициатива на МВР, която се реализира съвместно с Министерството  на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква и Българския туристически съюз. Новите структури работят в училищата: ОУ „Васил Априлов”, ОУ „Георги Сава Раковски”, ОУ „Добри Чинтулов” във Варна, СУ „Св. св. Кирил и Методий” - гр. Белослав, ОУ „Панайот Волов” – кв. „Виница”, СУ „Васил Левски” – гр. Девня, ОУ „Иван Вазов” – гр. Провадия и ОУ „Св. Климент Охридски” – с. Изворско, уточниха от областната дирекция на МВР.

От началото на октомври започна активната фаза на програмата. Вече са проведени първите учебни часове с децата, в които те са запознати с ролята на полицията в обществото и ценностите, които тя утвърждава, както и с видовете полиция. Детайлно са им разяснени всекидневните задачи и функции на служитебите от „Охранителна полиция”. Децата са се запознали отблизо и с помощните средства на полицаите – белезници, палка, каска, бронежилетка, както и с различните видове униформи.

От тази седмица стартираха и модулите „Детска полицейска лична защита” и „Оказване на първа долекарска помощ”. Инструктури по полицейска лична защита от сектор „Специализирани полицейски сили” на ОДМВР – Варна, проведоха първите занятия в училищата в Белослав и Девня. С активното съдействие на ръководството на БЧК започнаха и занятията по „Оказване на първа долекарска помощ” в ОУ „Васил Априлов” – Варна. Децата от ОУ „Панайот Волов” във „Виница“ се запознаха с използването на служебни кучета в полицейската дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама