Седмица на четенето в ОУ „Стефан Караджа“ в Добрич (снимки)

17:02, 14 окт 16 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основно училище „Стефан Караджа“ в Добрич се включи в Националната седмица на четенето 10 –14 октомври.

Учениците с желание и ентусиазъм участваха  в дейностите, предвидени в програмата: посещения в училищната библиотека, драматизация на приказката ''Дядовата ръкавичка“от учениците от ІІІ клас пред децата от Подготвителна група,

изпълнение на приказката ''Дядо и ряпа'' с музикален съпровод, посещение на библиотека „Дора Габе“, рецитал от научени стихчета от най-малките, изложба на рисунки на любим приказен герой, маратон на четенето посветен на 130 г. от рождението на Ран Босилек, изложба на книги – „Моят любим писател“, дарения на книги за класната и училищната библиотека Малчуганите от подготвителната група заобичаха още повече четенето на приказки след запленителния прочит на седмокласничката Тина.  „Първолачетата с накривени калпачета“  бяха потопени в необятния свят на приказките от Габи, Мария, Даниела, Жаклин и Рая  от  5. клас.

Кулминацията в програмата се състоя днес в Актовата зала. „На чай с любима книга“  Сред участниците се откроиха Рая от VI  клас и  Полина от VII   клас , които прочетоха  авторски произведения,  Анастасия  от VI клас  прочете откъси от любимата си книга „Малкият принц“ . Имаше и ученици, които изявиха своя рецитаторски талант. Отличено бе изпълнението на Александър Колев от VI клас на поемата „Хайдути“ от Хр. Ботев. Разбира се,  учителите също споделиха своята страст към четенето – А. Панчева - директор, Св. Нешева и Р. Сутрева - учители по БЕЛ, Г. Гроздев - учител по история и география.

Всички участници и гости се убедиха, че светът на книгата е наистина магичен. Никой не разбра как отлетяха часовете и изразиха желание четенето сред приятели да се осъществява по-често.

Утре учениците ще демонстрират своя талант на художници. На белия лист  ще нарисуват магията, наречена КНИГА.







Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама