Бургаският хулиган Горан Горанов страда от болестно разстройство на характера

17:27, 14 окт 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският побойник Горан Горанов страда от смесено личностово разстройство, което е болестно разстройство на характера, не същинска психоза. Това смятат медиците, изготвили съдебно-психиатрична експертиза на подсъдимия. Техните становища са изложени на проведено днес заседание на Бургаския окръжен съд, изслушани са и нови свидетели.

Експертите стигнали до заключението, след като са провели стационарно наблюдение на Горанов в затвора в Ловеч и са снели анамнеза на цялата медицинска документация по повод неговото състояние.

Бургаският окръжен съд е счел гледаното дело срещу подсъдимия за изяснено и ще се произнесе с решение в законния срок.

Горан Горанов трябваше да бъде пуснат от ловешкия затвор на 1 септември, когато изтичаше последната му присъда. Ако това беше станало, то неадекватният бивш бодигард щеше да се разхожда на свобода поне до 14 октомври, когато започва дело срещу него. Прокуратурата успя да предотврати негово освобождаване, като му повдигна обвинение за нанесен побой над надзирател от бургаския затвор. Адвокатите на Горан поискаха да бъде пуснат под домашен арест, но държавното обвинение успя да убеди Окръжния съд, че той е лице с високата степен на обществена опасност. Така към настоящия момент Горанов е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама