Оставиха в ареста обвинения за жестокото убийство в село Първенец

18:45, 14 окт 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд определи мярката за неотклонение  „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА” на Васил Петров от пловдивското село Първенец.

Досъдебното производство се води срещу него за извършени от него за убийство и блудство. И за двете престъпления законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” като за престъплението за убийство по особено мъчителен за убитата начин и извършено с особена жестокост, законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

При запознаване с материалите от воденото разследване съдът счита, че са налице достатъчно по своя обем доказателства, от които може да се направи заключение за наличието на обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на вменените му престъпления.

Едновременно с това доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление,  като наличието на тази реална опасност се извлича и от обстоятелството, че лицето е привлечено като обвиняем за престъпление, за което се предвижда наказание не по-малко от десет години лишаване от свобода или друго по-тежко наказание.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Припомняме, че Петров е задържан и обвинен за извършено през 2009 година жестоко убийство. В село Първенец е намерана изнасилена и убита 85-годишната Диана Андонова. Усилената работа на разследващите, многобройните разпити и огледи водят до задънена улица. През годините случаят не е затворен, но извършителят не е открит.

Петров е бил задържан след сигнал за блудство с 87-годишна жена също от село Първенец от началото на месец септември тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама