Борисов заплашва РБ: Вторник е ден разделен - или сме заедно, или всеки да си тръгва по пътя

19:01, 14 окт 16 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Вторник е ден разделен, не може в Министерския съвет да сте коалиция, а в парламента – опозиция. Искам да знам какво правим – заедно ли сме или не сме”, с тези думи се е обърнал премиерът Бойко Борисов към представителите на Реформаторския блок на извънредното заседание на правителството, научи bTV.

Причината е неслучилото се днес заседание на Народното събрание, на което трябваше да се обсъди ситуацията с изборния кодекс, след като не беше събран необходимия кворум. РБ поискаха да бъдат преразгледани текстове в Изборния кодекс, които въвеждат спорното квадратче "не подкрепям никого". Министър-председателят заяви, че реформаторите „се правят на опозиция” и ще реформира правителството. След това ДСБ обявиха, че искат оставката на премиера Борисов. По-късно ък пзам.-председателят на парламента Димитър Главчев свика извънредно заседание следващата седмица във вторник.

„Аз съм честен с вас, бъдете честни и вие. Има предел, за мен той настъпи. Или сме заедно, или всеки да си тръгва по пътя (…)

Няма да допусна да се подигравате с мен и ГЕРБ. Лукарски, страх ли те е? Москов, пиле шарено ли съм? Кунева, да спра ли парите на учителите, че сме ги били дали предизборно?

Кога показахте кой ви е партньор – вие говорите с езика на БСП и ДПС, кажете ми да ви пожелавам ли успех или какво? Аз ясно съм заявил, ако на 6 ноември ГЕРБ не е първа сила, си тръгвам”, били думите на премиера.

На тях Меглена Кунева, лидерът на ДБГ, който е част от Реформаторския блок, отговорила така:

„Имаме вашата подкрепа и постигаме с ваша помощ резултати. Аз не знам какво да кажа, ние се разбираме и подкрепяме. Трябва да намерим начин (…)

Изборният кодекс е тежък, но ние от РБ имаме проблемна ситуация в парламента. Имаме си опозиция и не можем да се справим с колегите… Аз признавам, че не може да се разчита на целия Реформаторски блок и признавам, че не можем да се справим.

Все още няма официална стенограма от заседанието в Министерски съвет, която да потвърди информацията на медията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама