Аплодираха Девня на изложението „Варна експо“

20:37, 14 окт 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на Община Девня, начело с кмета Свилен Шитов и неговия заместник Донка Йорданова, се включиха в първото издание на изложението "Варна експо", чийто домакин е Дворецът на културата и спорта в морската столица. В специализирания форум, в който среща си дадоха бизнесът, общини от Варненска област и висши училища, Девня участва със собствен щанд, от който посетителите получаваха сувенири и рекламни материали, популяризиращи културно-историческото наследство, природното богатство и икономиката на индустриалната община. Повечето посетители на щанда на Девня не знаеха почти нищо за древното минало на града и само бяха чували за Музея на мозайките.

На пресконференция в рамките на форума Свилен Шитов презентира инвестиционния профил на общината, разказа интересни факти от древната й история и сподели своята визия за развитието й като туристическа дестинация. По време на презентацията участниците изгледаха и мултимедиен минифилм за честванията по повод 30-годишния юбилей на уникалния за Балканите Музей на мозайките. За гостите бе новина, че древният Марцианопол е бил по-голям от близкия Одесос, днешна Варна. Те останаха и силно впечатлени от историята за извора, който кметът е открил в кв. "Река Девня", както и от намеренията му да превърне района в атракционна и търговска зона. Презентацията на Община Девня завърши с аплодисменти.

Кметският екип осъществи контакти с регионалния представител на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия - Николай Петканов, с фирми, ориентирани към културния мениджмънт за развитие на бизнес модели, с представители на академичната общност във Варна и др.

На форума присъстваха още заместник-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев и градоуправниците на Аксаково и Бело

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама