Седмица на четенето в детски градини в Русе

21:21, 14 окт 16 / Култура 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната седмица на четенето, която се проведе в периода от 10 до 14 октомври, стартира с много изненади и положителни емоции за децата от детска градина „Пинокио“, гр. Русе.

Родители от всички групи на детската градина четоха любими приказки на децата, а артистите от група „Смехорани“ по невероятен начин ги запознаха с българската народна приказка „Момче и вятър“. Малчуганите също се включиха активно в Седмицата на четенето, като драматизираха, рецитираха и пяха.

Посетиха ги Сашо Щерев – началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ и Зорница Иванова – инспектор предучилищно образование към Община Русе, която им прочете любима от своето детство приказка „Когато децата заспят“.

С празнична дискотека Феята на приказките пък закри националната седмица на четенето детска градина „Слънце“ – Русе.

Децата от ДГ „Слънце“ 1 с учители Екатерина Йорданова, Екатерина Косева и Стела Кирилова /в ролята на феята/ подготвиха празничната дискотека в която представиха празничните герои на най-популярните български и световни приказки. Всяко дете представи приказен герой и танцува с любимата си книжка.

За пореден път гостите от Детски отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – специалистите библиотекари Севдалина Тодорова и Ирена Русанова запознаха децата от детската градина с вълшебния свят на българските народни приказки и технологията на създаване на една книга – стъпка по стъпка от написването до отпечатването й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама