РБ препотвърди подкрепата си към правителството

21:23, 14 окт 16 / Политика 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Препотвърдихме подкрепата си към управляващата коалиция. Това заяви здравният министър Петър Москов пред журналисти след извънредно оперативно заседание на Министерски съвет, предаде „Фокус“.

Повече от 2 часа продължи извънредното заседание между министрите и представители на управляващото мнозинство. Причината е неслучилото се днес заседание на Народното събрание, на което трябваше да се обсъди ситуацията с изборния кодекс, след като не беше събран необходимия кворум. РБ поискаха да бъдат преразгледани текстове в Изборния кодекс, които въвеждат спорното квадратче "не подкрепям никого". Министър-председателят заяви, че реформаторите „се правят на опозиция” и ще реформира правителството. След това ДСБ обявиха, че искат оставката на премиера Борисов. По-късно ък пзам.-председателят на парламента Димитър Главчев свика извънредно заседание следващата седмица във вторник.

 „Не сме говорили нито за развод, нито за брак“, заяви още Москов и допълни, че партиите съставящи управленската коалиция са препотвърдили подкрепата си за управлението, за правителството и стабилността на управленската коалиция.

„Винаги, когато има изборна кампания, в случая президентска, има и напрежение. И трите парти имат различни кандидатури и това води до напрежение. Никой не е поставял въпроса дали някои подкрепя ГЕРБ. Партиите изразиха подкрепата си към управляващата коалиция“, каза още Москов. 

„Има известно влошаване в комуникацията в управляващата коалиция. Ще подобрим комуникацията и ще направим всичко възможно предизборната кампания да не се отрази зле на управлението на държавата. Трябва да продължим, с подкрепата на мнозинството. Нашата оценка е позитивна към нашите министри и министрите на правителството”, заяви пък Найден Зеленогорски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама