"Младост" пак на протест срещу повторен опит за застрояване на детска площадка

08:46, 15 окт 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 11.00 часа жителите на кв. „Младост“ илизат на протест срещу повторния опит за застрояване на детската площадка между блок 19-ти и 21-ви.

Гражданският протест, организиран от ИК „За зелен Младост”,  ще се състои до градинката на блок 19-ти и 21-ви в кв.”Младост”- 1, заедно със символично засаждане на дървета и боядисване на съоръженията в детската площадка от съкварталците с искане за запазване на зелените площи и детските площадки в р-н „Младост”. 

Протестът срещу застрояването на детската площадка до 19-ти и 21-ви блок доведе до масовите протести срещу презастрояването в р-н „Младост” и до свалянето на районния кмет. В резултат, оградата на планирания строеж в градинката бе премахната, въпреки че инвеститорите продължават да заплашват, че след изборите ще се върнат и ще застроят мястото отново.

Инициативният комитет „За зелен Младост” стартира процедура по събиране на подписи за местен референдум в р-н „Младост” за налагане на мораториум на строителството в зелени площи и детски площадки, който до момента е подкрепен от близо 10 000 души от района. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама