Протест в Добрич срещу споразумението между ЕС и Канада

09:09, 15 окт 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 11 часа пред църквата „Свети Георги” в Добрич ше се проведе протест срещу е търговското споразумение СЕТА между Европейския съюз и Канада. Той се организира от Синтия Недялкова от „Гражданска инициатива против проучването и добива на шистов газ по метода на хидравлично разбиване”.

Брюксел планира да завърши споразумението с Канада, известно като „СЕТА“. То, както и споразумението със САЩ, известно като ТТИП, предизвика протести в цяла Европа.

Противниците на споразуменията твърдят, че те обслужват интересите на големите корпорации и ще окажат негативно влияние на качеството на земеделските продукти в Европа. Неговите поддръжници пък смятат, че то ще спомогне за икономически растеж и отваряне на нови работни места.

Споразумението с Канада все още трябва да бъде одобрено от страните – членки на ЕС. Социалдемократите в Австрия настояват за много промени в споразумението. Към него претенции имат още България, Унгария, Румъния и Словения. Споразуменията срещат голямо недоволство от гражданите във Франция, а доверието към тях в Германия и Австрия постоянно пада, съобщи „Евронюс“..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама