Луксозният гигант MSC Opera доведе туристи от 47 държави в Бургас (снимки)

12:02, 15 окт 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лайнерът MSC Opera акостира рано тази сутрин на Морската гара в Бургас. Корабът влезе в акваторията на пристанището с час по-рано от обявеното време за приставане, а пасажерите бяха посрещнати с фолклорна програма и по българска традиция с хляб и сол.

2120 туристи от 47 държави от Европа, Азия, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка имат възможност да разгледат есенен Бургас и да посетят Несебър, древния Созопол и самобитното село Козичино (Еркеч).

Изпълнителният директор на бургаското пристанище Диян Димов посочи, че круизният туризъм има възможност да се развива в по-широки граници от април до октомври и въпреки кризата при морските пътувания в Черно море, Морска гара Бургас продължава да е на картата като предпочитана дестинация.

„Пристигането на този кораб тук дава ясен знак, че ние оставаме в круизния бизнес. В момента черноморският басейн не се посещава от нито една американска компания. В най-голямото круизно пристанище Одеса тази година не е акостирал нито един лайнер и това, че ние успяхме да запазим отношенията си с операторите Costa и MSC, които продължават да посещават Бургас, наистина е много голям успех. Нашата следваща цел е постигнем договореност с круизна компания и пристанище Бургас да е начална и крайна точка на круизните пътувания”, посочи Димов.

По време на престоя на MSC Opera на пасажерски терминал Бургас ще се проведе съвместна тренировка по сигурността между кораба и пристанището, което е знак, че круизните компании виждат сигурен партньор в Бургас .

Луксозният кораб ще остане в българското пристанище до 18.00 часа днес, а следващото му посещение на Морската гара ще е на 27-ми октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама