РУ домакинства Ruse Code Week

13:15, 15 окт 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Този уикенд, 15 и 16 октомври, Русе е част от европейската инициатива, посветена на програмирането Europe Code Week (http://codeweek.eu/). Домакин на различните работилници, насочени към развиването на дигиталните умения сред хора, които нямат никакви или притежават скромни познания в областта на програмирането, е Русенският университет.

За първи път тази година SilvaeTechnologies и Startup Factory подемат инициативата да запишат и Русе на картата на Europe Code Week. Двудневното събитие е насочено към участници от всякаква възраст, включително и деца.

Обученията ще бъдат разделени в 5 отделни модула – Роботика (за деца и за възрастни), Анимации в уеб, Създаване на сайт с WordPress, Photoshop, Дигиталното бъдеще на бизнеса.

В модула „Роботика“ най- малките и малко по- големите, забавлявайки се ще могат да направят своите първи стъпки в писането на код. Първите си стъпки в света на Front-end програмирането ще направят записалите се в „Анимации в уеб“. Как да пренесем бизнеса си онлайн, какви са тенденциите и кои са добрите примери ще научат участниците, избрали „Дигиталното бъдеще на бизнеса“.

Местата за обучението по Photoshop и WordPress вече са заети, уточниха организаторите. Всеки желаещ може да се запише само за един от модулите, който ще посещава през двата дни на събитието. Участието е напълно безплатно, като се изисква попълването на форма за регистрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама