Теменужка Петкова: Мина „Бабино“ няма да се затваря

13:47, 15 окт 16 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Миньорите не биват да бъдат използвани за политически цели. Това обяви в ефира на "Нова телевизия" министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя изрази уверение, че работа за миньорите ще има дори част от тях да бъдат съкратени.

„Бизнесът предлага, ако се стигне до съкращаване на тези хора, те да ги вземат на работа, но ще трябва да подобрят професионалната си квалификация”.

По нейна информация мина „Бабино“ няма да бъде затворена, а концесионерът ще остане същия. „Държавата няма как да се намеси в частна фирма като мини „Бобов дол”. Можем да направим проверка и да наложим санкции и глоби“, заяви още Петкова.

По-рано по време на протеста на миньорите, които изкараха три денонощия под земята стана ясно, ръководството е допускало нарушения, заради което на мината е наложена санкция от 7000 лева.

Във връзка с извънредното заседание на Министерски съвет снощи, Петкова заяви, че  „мина в един откровен диалог, какъвто трябва да има в управлението. Напрежение нямаше. Обединихме се около това, че за да продължат реформите, трябва да има единство“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама