Елитни вина и кулинарни специалитети предлагат на Августиада 2016 в Стара Загора

14:21, 15 окт 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 37 винарски изби и кулинарни фирми участват в тазгодишното пето издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада, който се провежда в Стара Загора.

„ Аз съм от винарски край и познавам технологията за производство на вино. Горда съм, че Стара Загора е домакин на такъв фестивал”, каза днес на откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на община Стара Загора.  

„Всяка година се стараем да надграждаме и да обогатяваме Фестивала. Новото тази година е избор на Царица на Августиада 2016. Тя е тук и аз съм сигурна, че конкурсът ще се превърне в запазена марка на Стара Загора”, заяви Галина Нифору от Ойнорама, един от организаторите на Фестивала.

Своите вина на античната улица в Регионалния исторически музей представят винарни от цялата страна.  Македония пък е международен акцент на Фестивала. В Стара Загора отново гостува и винарна от Турция.

Любителите на виното могат да опитат бяло, червено или розе, от елитни производители. Освен това тук се предлагат и кулинарни изкушения, приготвени от шеф готвачи. Своите продукти представят пекарни, производители на сирене с трюфели, на подправки и др.

Всяка година по време на Фестивала се акцентира върху част от културната история на Стара Загора. Вчера бе проведена и научна конференция посветена на Средновековното културно наследство на Стара Загора.

Всички посетители могат да гласуват за най-доброто според тях, вино. Утре ще бъдат наградени и спечелилите призовите места вина.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама