ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” с Купата на Ротари клуб-Сливен за скоростно изкачване (снимки)

16:09, 15 окт 16 / Спорт 25 682 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”спечелиха Купата на Ротари клуб – Сливен в петото издание на “скоростното изкачване” на Хамам баир по стълбите, водещи до паметника.

Отборът на Езиковата гимназия  събра актив от 21 точки, след като излъчи индивидуални призьори в няколко от възрастовите групи. Това е първа Купа за представителите от гимназията, след като в предходните четири победители бяха - съответно веднъж ПГ по икономика и три пъти ППМГ.

В проявата, която бе под наслов “Напред и нагоре”, се включиха около 200 ученика от 5 до 11 клас от 10-ет сливенски  училища.

Стартът на изкачването бе пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам байр.

Най-масови отново се оказаха малките възрастови групи. Оспорвана бе борбата за разпределението на медалите.

В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Антония Кондева от ППМГ „Добри Чинтулов”. Тя измина разстоянието за 6. 22 минути. Втора се класира Виолина Митрофанова  от Трето училище с време 6.38 мин. Трета по стълбите към върха завърши Татяна Начева от Трето училище с време 6. 42 мин.

При момчетата 5-7 клас победител стана Божидар Куртев  от ХI –то училище с резултат от 5. 15 мин, следван от Иван Иванов от IV-то училище  с 5.29 мин. Бронза спечели Бейлин Доулшанов  от 12-то училище с резултат 5.36 мин.

В групата на 8-9 клас победата в дамското направление бе за Диана Гюзелева ППГ по икономика с време от 6.05 мин, пред Кристияна Кънева от Художествената гимназия с 6.16 мин и Нели Стоянова от Пето училище с 9.34 мин.

При момчетата от същата възраст победата бе за Стефан Куртев от ППМГ с 4.44 мин. Второ място зае Марко Емилов от 12-то училище с 4.46 мин, а на трета позиция се класира Янко Колев от ППГ по механотехника с 4.54 мин.

В групата на  момичетата от 10-11 клас с първото място се поздрави Николета Йорданова ПГПЗЕ със 7.07 мин, пред Петя Русева ПГИ със 7.41 мин и Диана Георгиева от ПГХТ – 7.56 мин.

В мъжкото направление от същата възраст с най-добър резултат пред паметника на Хамам баир финишира Илиян Григоров с 4.29 мин, следван от Рафаел Кънев с 4. 32 мин и Йоан Костов с 4.38 мин, като и тримата са представители на Езиковата гимназия /ПГПЗЕ/.

Всички те получиха медали и тениски, връчени от експерта по спорт в Община Сливен Силвия Никова и президента на Ротари клуб – Сливен Христо Трънчев.

След приключването на скоростното изкачване за ученици Ротари клуб – Сливен поканиха всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване  на наградите, което се състоя пред паметника на Хамам баир.

За първа година домакините от Ротари клуб- Сливен организираха и проведоха томбола, която излъчи 12 печеливши участници.

Topnovini.bg, Спортният сайт на Сливен „Sliven-sport.com” и Телевизия Канал 6 са медийните партньори на своеобразна спортна проява, която е традиционна.

Домакините от “Ротари клуб” и Община Сливен  осигуриха  безплатни напитки за участниците в проявата, футболни топки за всички участващи отбори и рекламни сувенири за водачите на отборите по групи.

Активно в провеждането на състезанието се включи Интер Акт - младежката организация на Ротари клуб. С това идеите на клуба не свършват. Всички те се обединиха около още една спортна проява, която да събира учащите през пролетта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама