Около 100 000 лева ще струва новият Ловен дом в Добрич

17:30, 15 окт 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 100 000 лева ще трябва да осигури сдружение „Ловно-рибарско дружество” в Добрич за изграждането на новия Ловен дом в местността „Кобаклъка“. Това съобщи председателят му Илия Михайлов.

Ловният дом ще бъде разположен на горски терен от три декара. Те са собственост на ЛРД - Добрич. Подготовката за старта на строителството продължава близо 6 години, а направените разходи за закупуване на терена и промяна на предназначението му възлизат на около 50 000 лева. Проектът възлиза на 4 000 лв. Той вече е готов.

Символично първата копка бе направена днес от кмета Йордан Йорданов, председателя на Националния ловно-рибарски съюз „Съюз на ловците и риболовците в България” инж. Иван Петков и председателят на сдружение „ЛРД –Добрич” Илия Михайлов по време на първия регионален ловен събор „Добруджа'2016“.  

Ловният дом ще бъде на две нива. На втория етаж ще бъдат разположени две спални, а на долния етаж ще има голяма зала, кухненски блок и санитарни помещения. Строителството на Ловния дом ще бъде на етапи.

Ще бъде изградено и стрелбище за нарезно оръжие. Очаква се то да е готово идната пролет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама