Флашмоб срещу войната по пътищата се организира в Разград

18:25, 15 окт 16 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Флашмоб срещу безсмислената война по пътищата ще се проведе в Разград. Инициативата под наслов "Стига смърт на пътя!" се организира от Сдружението с нестопанска цел "Да бъдем хора", заедно с група общественици, съобщи председателят на неправителствената организация Полина Иванова.

Събитието ще е от 13,00 ч. на 27 октомври на площад "Възраждане". Предвижда се да бъде организирано и шествие от площад "Възраждане" до кръговото кръстовище в центъра на града. 

Според инициаторите идеята за флашмоба е възникнала след поредната тежка катастрофа на пътя Разград - Търговище през миналата седмица, която отне живота на 18-годишен младеж и момиче на 17 години.

"Искаме да кажем "Стига!" на безсмислената война по пътищата, при която загиват наши близки, приятели, роднини, познати и съученици. Идеята е всички, заедно, да излезем с послание към участниците в движението, да се замислят, когато сядат зад волана пияни, дрогирани и неправоспособни, и до всички ония, които, просто подминават поредната смърт или инцидент по пътищата на България", споделят организаторите. Те си поставят за цел да организират и петиция за въвеждане на незабавни мерки по превенция на пътнотранспортните произшествия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама