"Нефтохимик" спря черната серия с победа над "Славия"

22:19, 15 окт 16 / Спорт 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболният "Нефтохимик" прекъсна серията от пет поредни загуби в Първа лига след домакинска победа с 2:0 срещу "Славия".

В третия мач под ръководството на Христо Янев бургаският тим постигна първи успех от близо два месеца и за пръв път през сезона отбеляза повече от един гол в мач, съобщи dnevnik.bg.

За последно "Нефтохимик" победи "Берое" с 1:0 у дома през август. Бургазлии постигнаха успех и за Купата на България срещу "Етър", но след дузпи.

Венцислав Христов с втория си гол в два двубоя като титуляр и Емануил Манев донесоха трите точки срещу "Славия", с които "Нефтохимик" се изкачи от последното 14-о място на 12-о със седем точки. Белите имат десет точки и разделят десетото място с "Верея".

"Монтана" вече е на дъното с четири точки, с една по-малко от 13-ия "Монтана". Двата отбора още не са изиграли срещите си от десетия кръг.

"Момчетата се постараха много - както в мача, така и в десетте дни тежка подготовка преди това. Най-важното е, че показахме борбеност и старание. Играчите се справиха страхотното с всичко, което се искаше от тях. Проблемът ни е, че не сме добре подготвени физически", каза Янев след мача пред "Диема спорт".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама