Баскетболният „Берое” започна с победа и в първенството

08:04, 16 окт 16 / Спорт 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на „Берое” започна с победа и участието си в първенството на Националната баскетболна лига. Три дни след успеха в Балканската лига, „зелено-белите“ се наложиха снощи със 79:62  над „Черно море Тича”. Това е втора победа за старозагорци над този съперник за последния месец след успеха в контролна среща в края на септември.

Най-резултатен за „Берое”  бе Шейн Гибсън със 17 точки. За „Черно море” с 14 точки се отчете Станислав Цонков. Старозагорци стигнаха до успеха, въпреки че заради травми срещата пропуснаха Тихомир Желев и Юрай Сегарич. Първият е с контузия от мача със „Сигал” (Прищина), хърватинът има проблем с коляното. Срещата от трибуните пък изгледа бившият играч на „Берое” Станислав Ваклинов.

Гостите от Варна започнаха срещата по-убедително и поведоха с 8:2 в първите минути на двубоя. Още до средата на тази четвърт обаче домакините обърнаха резултата в своя полза. Последва нов обрат,  преди „Берое” все пак да спечели първата част с 23:20.  Гонитбата в точките продължи и в първите минути на втората четвърт. Старозагорци успяха да се откъснат напред и на полувремето авансът скочи на 16 точки – 44:28. След почивката „Берое” задържа аванса си и стигна до първата си победа в първенството за сезон 2016/17.

Следващата седмица „зелено-белите“ гостуват на „Левски” в София, преди това обаче на тима предстои и гостуване в Гевгелия за среща от група А на Балканската лига. Съперник на 18 октомври е тимът на „Кожув”.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама