Младежите от Червения кръст с 2 пункта в Цар-Симеонавата градина

08:23, 16 окт 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Български младежки Червен кръст / БМЧК / чества своята 95-та годишнина от създаването си като част от Български Червен кръст /БЧК/ на 14 октомври. Чрез своите доброволци в цялата страна и посредством своите програми за обучение, дейности и услуги, БМЧК приобщава децата и младите хора към хуманитарните ценности и принципи, работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, извършва застъпничество за подобряване на благосъстоянието им и насърчава толерантността и недискриминацията, уважението към различията и културното многообразие.

Доброволците на БМЧК – Пловдив ежегодно реализират многообразни дейности сред местната общност. В тази връзка днес в Цар-Симеонавата градина ще бъдат обособени два пункта, обобщаващи четири типа дейности. На един от пунктовете ще бъде дадена възможност на всички желаещи да изработват ръчно различни изделия. На друг пункт ще бъдат представени техники за Първа долекарска помощ. Част от инициативата ще бъде свързана с превенцията на ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции. Ще бъде представена и темата Международно хуманитарно право.

Отбелязването на рождения ден на Български младежки Червен кръст има за цел да бъде отдадено необходимото уважение към  организацията, да бъдат рапространени нейните дейности сред обществото и да бъдат привлечени повече млади хора към полезни за обществото дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама